Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Відзначення Дня пам'яті та примирення і 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2020 14:22
Кількість переглядів: 424

У п'ятницю, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.
Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

У минуле - все далі і далі відходить війна,
Пам'ять тихо горта сторінки…
Обеліски…На них імена, імена,
І роки, і зірки, і вінки.

Так, працівниками апарату сільської ради та Малотокмачанського сільського будинку культури разом з Малотокмачанським сільським головою Анатолієм МАЛАХАТКА і виконуючий обов'язки старости сіл Білогір'я, Новопокровка, Лугівське Віктором ДУНДОЮ було здійснено покладання вінків до Меморіального комплексу загиблим воїнам-односельчанам в роки Другої світової війни, пам’ятника загиблим воїнам в роки війни 1941-1945 років, до братських могил в селах Білогір'я, Новопокровка, Лугівське в знак великої шани за подвиг солдатів, що не повернулися з бою.

А вже завтра, 9 травня, Україна відзначатиме славетне свято Перемоги!  9 травня є для нас найсвітлішою і найдорожчою датою, в якій воєдино злилися почуття неймовірної гіркоти і болю, а також безмежної радості і гордості за свій великий народ.

З нагоди прийдешнього свята голова Оріхівської районної державної адміністрації Анатолій ХВОРОСТЯНОВ разом з першим заступником Світланою МАНДРИЧ та головою Оріхівської районної ветеранської організації Іваном РЕВУЦЬКИМ зі словами привітання і подарунком відвідали вдову учасника Другої світової війни Мурашко Марфу Іванівну.

А в.о.старости сіл Білогір'я, Новопокровка, Лугівське Віктор ДУНДА від імені усієї громади зі святом славетної Перемоги привітав Шевченка Григорія Павловича та Площенка Олексія Федоровича, вручивши пам'ятні подарунки.

Тож згадуючи про великий подвиг наших воїнів, працівники та учасники Малотокмачанського СБК підготували онлайн-концерт "Ми все пам'ятаємо", який буде презентований в цю ж пам'ятну дату на офіційній сторінці Малотокмачанського будинку культури за посиланням: Малотокмачанський Бк

Запрошуємо всіх до перегляду! З Днем ПЕРЕМОГИ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь