Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

НКРЕКП майже утричі знизила тариф на передачу електричної енергії!

Дата: 03.09.2019 16:28
Кількість переглядів: 262

З 1 вересня 2019 року тариф на передачу електричної енергії зменшено до 116,54 грн/Мвт год.

Відповідну постанову постанову (№1781) ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Нагадаємо, що у зв’язку з запровадженням ринку електричної енергії з 1 липня 2019 року, згідно постанови НКРЕКП, тариф на передачу електричної енергії було встановлено на рівні 347,43 грн/Мвт·год.

Значне зростання (до 25%) вартості електричної енергії негативно вплинуло на фінансово-економічний стан підприємств водопостачання та міського електротранспорту. Залишало бажати кращого і становище ЖКГ в цілому. Рішення спричинило сповільнення економіки по всій країні.

Асоціація міст України неодноразово зверталася до центральних органів виконавчої влади щодо зменшення вартості електричної енергії в цілому. 26 липня АМУ направила лист до Прем’єр-міністра щодо вирішення проблем підприємств водопостачання та водовідведення, які виникли через запуск оптового ринку електроенергії.

5 серпня Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан взяв участь у пресконференції щодо проблем підприємств водопостачання через запуск оптового ринку електроенергії.

І ось, нарешті, ситуацію змінено. Тариф на послуги з передачі електричної енергії з 1 вересня 2019 року зменшено майже втричі: до 116,54 грн/Мвт год.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь