Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Оріхівське управління ГУ ДФС у Запорізькій області про надання звітності за формою №1-ДФ

Дата: 31.07.2019 16:48
Кількість переглядів: 328

Відповідно до п. 171.1 ст. 171 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) особою, відповідальною за нарахування, утримання та сплату (перерахування) до бюджету податку з доходів у вигляді заробітної плати, є роботодавець, який виплачує такі доходи на користь платника податку. Тобто, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма N 1ДФ) (далі – звіт) подають усі без виключення суб'єкти господарювання, котрі мають найманих працівників. А також, юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які виплачують доходи фізичним особам. Звіт подається до контролюючого органу за місцем розташування суб’єкта господарювання, у разі якщо відокремлений підрозділ юридичної особи не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету, звіт у вигляді окремого витягу за такий підрозділ подає юридична особа до контролюючого органу за своїм місцем знаходження та надсилає копію до податкового органу за місцем знаходженням такого відокремленого підрозділу.

Звітним періодом є календарний квартал, звіт подається протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

Форма № 1ДФ складається у паперовій або електронній формі. Якщо кількість рядків у звіті не більше 5, дозволено подавати лише у паперовому вигляді. Якщо перевищує, то звіт подається засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо використання електронного цифрового підпису відповідальної особи податкового агента або на паперовому носії разом з електронною формою на електронному носії інформації.

Даний розрахунок за формою №1-ДФ подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податків податковим агентом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь