Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Оріхівське управління ГУ ДФС у Запорізькій області запрошує власників нерухомості для звірки даних щодо наявних об’єктів житлової та нежитлової нерухомості

Дата: 07.06.2019 11:37
Кількість переглядів: 467

За січень-квітень 2019 року платники податків території обслуговування Оріхівського управління ГУ ДФС у Запорізькій області сплатили до бюджетів 1,8034  млн.грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з них 1,7912 млн.грн. сплатили юридичні особи та 0,0122 млн.грн. – фізичні особи. Темп росту до відповідного періоду минулого року  становить 129 % - додатково отримано 0,4 млн.грн. Протягом січня-квітня 2018 року  сплачено 1,4219 млн.грн. податку на нерухомість,  із них 1,3703 млн.грн. сплатили юридичні особи та 0,0516 млн.грн. – фізичні особи.

У зв’язку з наближенням встановлених Податковим кодексом України термінів надсилання (вручення) платникам податків податкових повідомлень-рішень про сплату сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, Оріхівське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє, що відповідно до норм п.п.266.7.3 ПКУ, платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо:
- об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

- загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

- права на користування пільгою із сплати податку;

- розміру ставки податку;

- нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання (реєстрації) платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

У 2019 році податок на нерухомість фізичним особам - власникам об’єктів нерухомості нараховується за звітний 2018 рік.

Запрошуємо платників податків до органів фіскальної служби для проведення звірки даних щодо наявних об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь