Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

ЗАРПЛАТА ДЛЯ ПЕНСІЇ: ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ВТРАЧЕНО ДОКУМЕНТИ

Дата: 26.04.2019 14:29
Кількість переглядів: 473

Фото без опису

Заробітна плата – один із ключових показників, який впливає на розмір майбутньої пенсії. Що робити, якщо з підтвердженням заробітку для обчислення пенсії за період до 1 липня 2000 року виникають проблеми?

 

Як бути, якщо підприємство ліквідовано?

У разі, якщо підприємство, установу, організацію ліквідовано, а документи до органу вищого рівня або архівним установам не передано, заробітна плата для призначення пенсії визначається виходячи з мінімальної тарифної ставки (посадового окладу) за відповідною або аналогічною професією (посадою), передбаченою відповідною галузевою угодою, за календарний рік, що передую року, з якого призначається пенсія.

 

Де видають довідки?

Такі довідки видають управління праці та соціального захисту населення районних державних адміністрацій, структурні підрозділи з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах рад. Варто зазначити, що колишнім працівникам банків, їх філій (структурних підрозділів), у разі якщо завершено процедуру ліквідації банку, а документи до органу вищого рівня або архівним установам не передано, довідки про заробітну плату видає за відповідний період Національний банк України виходячи з місячної тарифної ставки (посадового окладу) за відповідною або аналогічною посадою (професією) у філіях (структурних підрозділах) відповідного ліквідованого банку (за наявності таких даних).

 

Коли зарплата дорівнює мінімальній?

У якому разі під час обчислення заробітку особи може бути застосовано мінімальну заробітну плату? За бажанням особи, якій призначається пенсія, коефіцієнт заробітної плати (доходу) за кожен місяць, за який втрачено первинні документи про нарахування та виплату їй заробітної плати (доходу) визначається виходячи з мінімальної заробітної плати за відповідний період.

 

Як підтвердити втрату документів?

Відсутність на підприємстві, в установі, організації або в їх правонаступника документів про нарахування та виплату заробітної плати (доходу), а також час і причини, що призвели до втрати таких документів, підтверджуються довідкою роботодавця, правонаступника органу вищого рівня, Національного банку України щодо ліквідованих банків або відповідної архівної установи.

 

Втрата документів після 1998-го року

А що робити, коли втрачено документи про заробіток після 1998 року? Заробітна плата (дохід) для призначення пенсії за період страхового стажу застрахованої особи за кожен місяць страхового стажу починаючи з 01 січня 1998 року визначається за даними Державного реєстру фізичних осіб – платників податків і Державного реєстру загальнообовязкового державного соціального страхування. А вразі відсутності таких даних заробіток визначається згідно з порядком визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2006 № 919.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь