Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Представники влади, бізнесу та громадськості Запорізького регіону зустрілись з народним депутатом України Ніною Южаніною

Дата: 26.03.2019 13:33
Кількість переглядів: 361

 

У Запоріжжі відбулася робоча зустріч голови Комітету Верховної ради України з питань податкової та митної політики, народного депутата України Ніни Южаніної із представниками підприємств, підприємцями та очільниками органів влади Запорізького регіону.

У заході взяли участь голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, члени Громадської ради при ГУ ДФС у Запорізькій області, представники запорізької бізнес-спільноти та громадських організацій.

Відкриваючи засідання, керівник фіскальної служби області Валерій Манько привітав Ніну Южаніну, яка вперше перебувала на Запоріжжі, та підкреслив, що учасники зустрічі мають можливість обговорити найактуальніші питання державної податкової та митної політики, а також почути експертну думку законотворця.

У своєму виступі голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики докладно зупинилась на основних результатах законодавчої діяльності та наголосила на важливості напрацьованих законодавчих змін щодо лібералізації податкового законодавства, змін у системі адміністрування податків і зборів, зокрема, єдиного соціального внеску, податку на додану вартість, податку на доходи фізичних осіб.

"У нас була мета змінювати систему оподаткування настільки, аби вона була прийнятною і дала перспективи виходу з тіні значного відсотка економіки", - підкреслила Ніна Южаніна.

Вона також звернула особливу увагу на реалізацію додаткових стимулів для бізнесу – зменшення ставок ЄСВ, реформування спрощеної системи оподаткування, впровадження нових електронних сервісів.

Говорячи про ефективність систем електронного адміністрування податків, політик відзначила, що вони дають можливість акумулювати достовірні дані як для платника, так і для контролюючого органу, та є фундаментом для побудови відповідальної свободи між державою і бізнесом. При цьому народний депутат підкреслила, що наразі відбувається технічне переоснащення фіскальної служби для подальшого розширення і удосконалення он-лайн сервісів.

Учасники також розглянули питання впровадження податку на виведений капітал, реформування митної служби, перспектив створення принципово нового органу з боротьби з економічними злочинами.

Під час діалогу присутні поставили політику свої запитання та висловили проблеми, які потребують вирішення.

Наприкінці зустрічі Ніна Южаніна поспілкувалася з представниками запорізької бізнес-спільноти та закликала їх напрацьовувати та направляти до Комітету Верховної Ради України свої пропозиції щодо змін до податкового законодавства.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь