Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Нюанси туристичного збору у Запоріжжі: фахівці фіскальної служби роз'яснили новий порядок представникам туристичного бізнесу

Дата: 26.02.2019 12:58
Кількість переглядів: 318

Фото без опису

Днями у запорізькому Туристичному інформаційному центрі відбулася робоча зустріч представників фіскальної служби Запорізької області та туристичного і готельного бізнесу, присвячена новим правилам нарахування, сплати та звітності з туристичного збору.

Учасники наради розглянули основні новації законодавства, які набрали чинності з 2019 року. Так, ставка збору за кожну добу проживання для внутрішнього туризму визначена у розмірі до 0,5 відсотка від розміру мінімальної заробітної плати, для в'їзного туризму – до 5 відсотків. При цьому кожна місцева рада ухвалює рішення щодо встановлення ставок самостійно.

У Запоріжжі для внутрішніх туристів передбачена ставка 0,05 відсотка за умови, якщо вартість проживання за одну особу не перевищує 300 гривень на добу, у межах вартості 300-600 гривень – 0,25 відсотка, понад 600 гривень – 0,5 відсотка від розміру мінімальної заробітної плати. Туристичний збір для в'їзних туристів встановлено у наступних розмірах – якщо вартість проживання складає до 300 гривень, ставка дорівнює 0,5 відсоткам, понад 300 гривень – 1,5 відсотка.

Під час зустрічі представники фіскальної служби і платники податків розглянули механізм, базу справляння та порядок сплати збору, а також питання податкових агентів.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь