Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Представники профспілок розглянули особливості оподаткування неприбуткових організацій

Дата: 26.02.2019 12:58
Кількість переглядів: 344

Фото без опису

Днями у запорізькому Будинку профспілок пройшов податковий семінар для начальників фінансових відділів та бухгалтерів профспілкових організацій регіону.

Учасників семінару в першу чергу цікавили законодавчі зміни, пов’язані з оподаткуванням, обліком та звітністю неприбуткових організацій.

Зокрема, спеціалісти обласної фіскальної служби повідомили, що профспілкові організації повинні чітко дотримуватись напрямків використання і розподілу отриманих доходів, щоб не втратити статус неприбутковості і відповідні податкові пільги. Так, отримані доходи повинні використовуватись тільки для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової профспілкової організації; реалізації мети та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.

Крім того, учасникам семінару розповіли про специфіку оподаткування доходів громадян у 2019 році, нарахування і сплату військового збору та ЄСВ, особливості справляння місцевих податків і зборів.

Також розглядались питання оподаткування виплат профспілкових організацій, а саме: цільової і нецільової матеріальної допомоги, подарунків, призів, путівок, в тому числі сімейних та інших виплат в межах статутної діяльності.

Насамкінець слухачам семінару нагадали про необхідність задекларувати доходи, з яких не були утримані податки у 2018 році, а також про можливість подання декларації з метою отримання податкової знижки.

Після лекційної частини усі бажаючі отримали відповіді на актуальні запитання.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь