Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Запоріжці задекларували понад 2,4 мільярда гривень доходів

Дата: 31.01.2019 10:55
Кількість переглядів: 311

Фото без опису

За минулий рік понад 55 тисяч жителів Запорізької області задекларували понад 2,4 мільярда гривень доходів, отриманих у 2017 році.

Коментуючи підсумки кампанії "Декларування 2018", в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько підкреслив, що у порівнянні з 2017 роком кількість декларантів зросла на 985.

Із задекларованих доходів нараховано 133,4 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 32,8 мільйона більше, ніж у попередній період. Також бюджет отримав 14,5 мільйона гривень військового збору, що майже на мільйон перевищує суму у 2017 році.

Найактивнішими декларантами стали виробники сільськогосподарської продукції, які вирощують її на власних ділянках та отримують доходи від продажу. Громадяни-одноосібники подали 34,5 тисячі декларацій, що склало 64 відсотки від загальної кількості. Вони поповнили скарбниці на 44,8 мільйона гривень.

2993 громадян задекларували спадщину та сплатили з неї 15,2 мільйона гривень податків.

Про доходи від здавання майна в оренду відзвітували 1721 декларант. Від цієї категорії платників до бюджетів надійшло 8 мільйонів.

Крім того, за підсумками кампанії у регіоні встановлено 139 "мільйонерів". Статки цих громадян перевищили понад мільйон гривень на рік. До скарбниць вони спрямували 27,6 мільйона гривень податків.

Правом на податкову знижку скористалися 7206 осіб, які вже отримали 10,9 мільйона гривень раніше сплаченого податку на доходи фізосіб.

Нагадаємо, у цьому році до 1 травня громадяни повинні задекларувати доходи, отримані у 2018 році. Зокрема, це доходи не від податкових агентів (надання в оренду рухомого або нерухомого майна, спадщина тощо), доходи від податкових агентів, доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування, а також інвестиційні прибутки, іноземні доходи та інші.

Реалізувати право на податкову знижку можна упродовж всього року.

Детальна інформація про кампанію декларування розміщена на сайті фіскальної служби:

http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan/

http://zp.sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2019/ .

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь