Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Як законно завезти до України авто з Європи? Відповідають фахівці Запорізької митниці ДФС

Дата: 03.12.2018 22:48
Кількість переглядів: 348

Фото без опису

Про новації ввезення транспортних засобів на митну територію України в ефірі телеканалу ТВ5 розповіла начальник управління організації митного контролю та оформлення Запорізької митниці ДФС Оксана Жездріна.

Зокрема вона зазначила, що за новими правилами громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу.

Таким чином, резидент сплачує заставу під час ввезення автівки з іноземною реєстрацією на митну територію України, а після підтвердження вивезення – грошова застава йому повертається.

Що стосується відповідальності за порушення митних правил при ввезенні автомобілів з іноземною реєстрацією, то на сьогодні вона не змінюється і протягом 180 днів буде такою ж, як і передбачалося раніше. Проте через 180 днів, після набуття чинності закону, такі пільгові умови скасовуються і вступають у дію нові санкції щодо порушення вказаних митних правил.

При перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь