Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Згідно опитування - людина з інвалідністю за роботою в першу чергу звертається до служби зайнятості

Дата: 28.11.2018 14:37
Кількість переглядів: 346

«Кожній людині з інвалідністю, яка звертається за допомогою до центру зайнятості, забезпечується надання адресної допомоги щодо сприяння працевлаштуванню, враховуючи рівень медичної та трудової реабілітації, їх потреби та реальні можливості, а також попит на робочу силу,  – розповіла Ірина Дуднік, директор Запорізького обласного центру зайнятості.  - На обліку у центрах зайнятості області з початку року перебували – 2392 безробітних осіб з інвалідністю. Протягом січня-жовтня 2018 року в базі даних служби зайнятості налічувалось більше 700  вакансій для інвалідів. Працевлаштовано за сприяння служби зайнятості – 570 осіб з  інвалідністю; отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності – 2 безробітних; проходили навчання – 79 інвалідів; працевлаштовано на оплачувані громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру – 226 безробітних осіб з інвалідністю.

Людина тільки тоді вважає себе повноцінною, коли стверджується у своїй потребі людям, тобто соціалізується. Більшою мірою це відноситься до осіб з інвалідністю, оскільки людина, що отримала інвалідність, залишається наодинці з труднощами. Украй важливо, щоб у цей важкий для себе час вона знайшла підтримку як в державних органах, громадських організаціях так і в родині.

З метою забезпечення людям з інвалідністю рівного доступу до отримання інформаційно-консультаційних , профорієнтаційних заходів, освіти, роботи з 20 листопада 2018 року в Запорізькій області триває Декада зайнятості для цієї категорії громадян. І як показує опитування - людина з інвалідністю за роботою в першу чергу звертається до служби зайнятості.

Хочеться зазначити, що двері служби зайнятості завжди відкриті, а всі послуги надаються безкоштовно.

Додаткову інформацію можна отримати у Оріхівській районній філії Запорізького обласного центру зайнятості 06141-4-31-62

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь