Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

МНС ПОПЕРЕДЖАЄ: Пожежна безпека в осінньо-зимовий період

Дата: 13.11.2018 21:40
Кількість переглядів: 434

Різке похолодання і нічні заморозки , примушує громадян затопити печі, включити котли, електронагрівальні прилади.

       Оріхівський районний сектор  ГУ ДСНС України у Запорізькій області нагадує, що за статистикою щорічно восени та взимку спостерігається збільшення кількості пожеж, внаслідок яких, як правило, гинуть люди.

        Аби уникнути виникнення пожеж необхідно вчасно проводити технічне обслуговування та ремонт опалювальних приладів, печей та електропроводки. Зокрема, якщо в будинку є піч, перевірте і відремонтуйте її. При цьому, кладку та ремонт повинні виконувати тільки фахівці. Не рідше 1разу на три місяці проводьте профілактичні роботи з очищення димоходу від сажі. Не перегрівайте піч: топити слід не більше 2-3 разів на добу, тривалість кожної топки не повинна перевищувати 1,5 годин. Не залишайте без нагляду піч, що топиться, і дітей без нагляду дорослих біля розтопленої печі.

          Якщо в будинку є газове обладнання, то для здійснення його перевірки необхідно звернутися в сервісну організацію. Потрібно встановлювати меблі, горючі предмети та матеріали на відстані не менш 20 см від побутових газових  приладів. Не можна сушити горючі метеріали на газових котлах і над газовими плитами. Також забороняється зберігати вдома побутові балони з газом, заправку балонів можна здійснювати тільки на спеціалізованих заправних станціях.

Якщо в приміщенні відчувається запах газу, потрібно виконати наступне:

- ні в якому разі не вмикати і не вимикати світло та електроприлади; - перекрити кран на газопроводі в квартирі, перевірити, чи увімкнені конфорки, відкрити вікна та двері, щоб запобігти появі вибухонебезпечної концентрації газу.

           Також без нагляду не можна залишати увімкнені електроприлади, «Режим очікування»(світиться фотодіод) телевізора, музичного центру, комп'ютера та іншої техніки - це пожежонебезпечний режим.

               Електричні нагрівальні прилади не можна ставити поблизу штор і меблів, а електропобутову техніку - впритул до опалювальних батарей. Отвори на задній панелі телевізора повинні бути відкритими, а на телевізорі не повинно бути ніяких речей, як то квіткова вазу з водою, особливо, якщо в будинку є діти або тварини, які можуть пролити воду, що спричинить замикання.

               Забороняється перевантажувати електромережу, одночасно включаючи кілька потужних електроприладів.

Пам'ятаймо: наша безпека у наших руках!

У разі виникнення пожежі необхідно телефонувати в службу порятунку

за номером «101»

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь